Trine Grung blir atter en gang gjenstand for negativ fokus, på bakgrunn av sitt (påståtte) negative fokus.
Er det en ting man ikke bør gjøre her til lands så er det å skrive noe om våre kjendiser som kan tolkes i negativ retning.
1297322116285_756

Det hevdes at Trine Grung er Dronning i dementi og det hevdes at hun kritiserer kjendiser   og dette vil ikke medie-Norge ha noe av. For kjendiser hyller man ukritisk.

Kan det tenkes at Trine Grung ikke er feilsitert men at hennes innlegg blir feiltolket?
I flere av de sakene som er nevnt i VG i dag tolker jeg det heller slik at Trine Grung setter mer søkelyset på de som driver uritisk hylling av kjendiser, fremfor å kritisere kjendisene selv.

Trine Grung gikk i sin tid ut og kritiserte Elin Tvedt. Hun stilte spørsmålstegn med hva Elin Tvedt hadde produsert siden hun fikk alt servert på sølvfat (min tolkning), som programlederjobber i tillegg til en rekke andre ting.
Det var kanskje uheldig at Trine Grung som på den tid var kollega med Elin Tvedt, gikk ut og kritiserte. Hun mistet jobben sin pga dette. Men hun stilte et spørsmål jeg lenge har lurt på. Hva har Elin Tvedt gjort av kvalitet  som gir henne så mange tilbud de fleste journalister bare kan drømme om?
480x
Min subjektive mening er at Tvedt er elendig som programleder. Jeg har ikke hørt musikken hennes (ja selvsagt fikk hun platekontrakt) og heller ikke lest bøkene hennes (ja selvsagt fikk hun gitt ut bøker), så kan ikke bedømme dette.
I dag settes det ikke noe krav eller forventninger til kvalifikasjoner annet enn man er kjendis (og man blir kjendis av det mest utrolige her til lands).

Denne uka kritiserte Trine Grung Vixen blogawards for å nominere Tone Damlie Aaberget til “årets kjendisblogg”. Årsaken til dette er at Tone knappest skriver på sin blogg og har ikke oppdatert den på lenge. Det er vel en grei skuring å stille et sånt spørsmål?
Daglig leder i blogg.no, Rafiq Charania, mener kvaliteten på bloggene til de norske kjendisene er for dårlig. Dette kan leses i Dagbladet sine nettsider. Det er kritikk men han er en mann og slipper da samme pes som Trine Grung.

Videre hevdes det at Trine Grung har kritisert Kristin Spitznogle, Stig Kjos m.fl. Det samme har jeg men min kritikk blir ikke tillagt samme oppmerksomhet som Trine Grung.
Igjen, så opplever jeg mer at Trine Grung setter kritisk søkelys mot medie-Norge som vier disse A,B, C og D kjendisene så stor oppmerksomhet.
Mediene er som sprengkåte fjortiser etter kjendiser. De er fullstendig ukritiske i det de meddeler.
Derfor trenger vi en motpol til disse ukritiske, overkåte journalistene. Vi trenger kritiske røster. Noen som harsellerer med Mediene sin avgudsdyrking av kjendiser. Og i dag er det nok at man har klina med en B kjendis, så vips er man kjendis selv.

Ja Trine Grung har vel flere ganger gått ut i media og nedtonet sine uttalelser, det burde hun kanskje ikke gjort. Men det er lett å se hvorfor, fordi hennes meninger blir ilagt så mye mer enn hos de fleste andre. Dessuten har hun ikke samme mulighetene som kjendiser har.
Når prinsesse Martha har uttalt seg klumsete så kommer hennes svigermor, hennes mann og til og med hennes bror henne til unnsetning og får forklare seg for media.
Om/hvis Tone Damlie Aaberget skulle uttalt seg dumt vil straks hennes manager Hugh Heffner David Eriksen straks få anledning til å forsvare henne og dermed stoppe debatten.Kjendiser har slike muligheter, men ikke en vanlig person som Trine Grung.
Dette merket hun sikkert selv da kvinnene i kanalen Fem inviterte henne i studio for deretter slakte henne og oppføre seg som rene kjerringhelveter. Ikke en eneste person i media stilte et kritisk spørsmål til den behandlingen Trine Grung fikk fra disse kvinnene.

Finnes det lenger en journalist som skriver nyansert og setter kritisk søkelys på alt som hender rundt en kjendis?
For meg virker det som hele medie-Norge er fullstendig oppslukte i kjendiser og gjør hva det skulle være for å fronte dem, til og med trivielle hendelser som å kjøpe en kopp kaffi, kan bli førstesides stoff.
Det hele er latterlig og patetisk.
Vi trenger kritiske røster.
Vi trenger noen som harsellerer med disse overkåte journaliseter som ikke har større faglige ambisjoner enn å fremstå som paparazzier.

Jeg ser gjerne at Trine grung forsetter med å sette søkelyset på dette hysteriet. Jeg ser helst at flere gjør det og gjerne enn alà Perez Hilton.
Vi trenger en motpol til journalister sitt lavmål.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende