NRK tar selvkritikk i Maria Amelie saken.
Nyhetsredaktør Stein Bjøntegård sier at en for stor del av dekningen dreide seg om Maria Amelies følelser. I en klage til NRK hevdes det at saken fikk en skjev fremstilling i NRK og media generelt, og at journalistene gjorde sitt ytterste for at Maria Amelie skulle få bli i landet.

Dette er ikke mindre enn ytterst pinlig og skandaløst!
Tenk å misbruke sin stilling til de grader!
Hadde det vært en person i en betrodd stilling som hadde gjort noe lignende. Da ville journalistene vært over ham/henne og nærmest slaktet denne personen, men når det gjelder dem selv så er det kanskje ikke så nøye.
Merkelig at redaktørene i de ulike medier ser mellom fingrene med sånt. Det er rett og slett misbruk av sin stilling.
Hvordan kan man ha tillit til disse journalistene etter noe sånt?
Dvs om det er noen igjen i dette landet som fremdeles har tillit til en journalist.

I Wikipedia står det at :
“Den enkelte redaktør og medarbeider har ansvar for å kjenne pressens etiske normer og plikter å legge disse til grunn for sin virksomhet. Presseetikken gjelder hele den journalistiske prosessen, fra innsamling til presentasjon av det journalistiske materialet.”
Men denne vær-varsom-plakaten er vel ikke verdt noe lenger for det er vel ytterst få journalister som gidder ta notis av denne og ikke følger redaktørene heller opp.

En journalist sin viktigste oppgåve er språket, å fremstille en sak sett  fra flere sider, stille kritiske spørsmål m.m
Men det er langt mellom slike saker trykt i avisene.

Problemet er at vi stiller ingen krav lenger. Kanskje vi bare må godta at jounalister lanserer sine egne meninger og følelser fremfor å belyse en sak fra flere sider og fremstiller fakta?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende