Maria Amelie, alias Madia Salamona, har flyttet til Polen. Der har hun fått hjelp av ICORN (International Cities of Refuge Network). Denne foreningen tilbyr forfulgte forfattere et fristed til å kunne skrive og ytre seg i trygghet.

_G-Tittel-Snyh5mar_1444352x
Maria Amelie mener selv hun kan regnes som en forfulgt forfatter.

“ Jeg er mer norsk enn noe annet. Hvis man ser på det sånn: «Jeg får ikke komme hjem fordi jeg har skrevet en bok». Da kan man vel si at jeg er i en utsatt posisjon på grunn av ytringsfriheten.” sier Amelie.

Dermed kan Maria Amelie skilte med nok et bevis på hvor urettferdig behandlet hun er.
Hun er ikke lenger bare en flyktning uten papirer, men et offer for urettferdig behandling av den norske stat og nå også en forfulgt forfatter.
Hva blir det neste?

Maria Amelie har fremstilt seg selv som et offer og alt som blir begått mot henne er dypt urettferdig. Alt hun selv har gjort har vært en dyd av nødvendighet, et must for å kunne overleve.
Hun har hatt halve Norge i ryggen. Journalister, personer med makt på venstresiden, forfattere, kjendiser, biskoper og en hel rekke overmepatiske nordmenn uten gangsyn.
Alle disse har slåss for at Maria Amelie skal få en bedre behandling enn andre flyktninger.  Og Maria Amelie synes det samme. Hun føler seg tross alt norsk og da burde vi sett forbi det faktum at hun har brutt norsk lov. Eneste grunnen til at hun nå føler seg norsk er fordi hun har fått muligheter andre flyktninger ikke kan få, hjelp til å gå på skole (bachelor og mastergrad =mange år og veldig dyrt), hjelp til å holde seg skjult, hjelp til å jobbe, hjelp til å gi ut en bok.
Alt dette uten papirer.
Det finnes absolutt ingen bevis på at Norge og Finland har feilbehandlet henne og hennes families søknad om opphold.  Hun har fått flere muligheter til å få behandlet saken sin.
Hun mener at hun er blitt forfulgt i sitt hjemland mens verken Finland eller Norge har noen som helst grunn til å tro dette.

Hun ble, til halve landets store sorg, sendt ut av landet og tilbake til Russland. Her har hun bodd i fred og fordragelighet. Det norske folk har støttet henne på alle mulige vis. Og nå har hun altså flyttet til Polen der hun har status som en forfulgt forfatter mens hun venter på å få komme tilbake til Norge.

Hele denne situasjonen er helt uvirkelig.
Hva er det som skjer?
Disse personene som har gitt Amelie sin uforbeholdne støtte forklarer at de synes lovene er for strenge mot flyktninger/asylanter, men de har ikke gått i fakkeltog for andre enn Amelie, ikke møtt opp på flyplasser der andre blir fraktet ut av landet eller på noen annen måte vist sin sympati med de som har blir fraktet ut av landet. Det er Amelie de støtter og ingen andre. I praksis betyr dette at de ikke støtter papirløse generelt men Amelie spesielt.
De fremmer altså at enkelte skal ha særbehandling.

Maria Amelie ser også ut til å mene hun er hevet over andre siden hun fremstiller seg selv som et offer.Hun viste at det hun gjorde var ulovlig. Hun viste at hun var avvist som flyktning/asylant da hun startet sin utdanning, fikk seg jobb, skrev bok. Hun antok kanskje at siden hun spilte kortene sine riktig og fikk venner med innflytelse og ble kåret til “årets nordmann” så ville hun kunne omgå loven.
Når hun ankom Russland så blogget hun om at folk stilte seg uforstående til at en som hadde blitt kåret til “årets nordmann” ble utvist. Den som stilte seg mest uforstående til dette var vel Amelie selv.

Det merkeligste i denne saken er medienes atferd. Hva skjedde? Ble de bestukket eller er det rett og slett slik mormor sier, at journalistene ble rammet av massepsykose siden de fremstilte saken så unyansert og gjennomsyra av deres egne følelser?

Å bruke offerrollen er en meget vellykket metodikk her til lands. Maria Amelie burde kanskje vært kåret til Oscar for sin tolkning av denne rollen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende